Brandwerende doorvoeringen

Branden zijn gevaarlijk en vragen constante aandacht. Een brand kan snel om zich heen grijpen en schade toebrengen aan muren, plafonds en andere structuren. Of u nu een eigenaar bent van een commercieel of industrieel gebouw, een ondernemer bent of deel uitmaakt van een organisatie, het is belangrijk om brand te voorkomen. Brandwerende doorvoeringen kunnen helpen voorkomen dat een brand zich verspreidt naar andere delen van een gebouw. Wilt u ook brandwerende doorvoeren aanbrengen in uw pand, schakel dan FireSpec in. Wij zijn gespecialiseerd in de brandveiligheid en brandwerendheid van gebouwen.

Vraag direct een offerte op maat aan

Meer informatie over onze diensten?

Neem contact op

Wat is een  brandwerende doorvoer?

Een brandwerende doorvoer is een component die wordt gebruikt om te voorkomen dat vuur zich verspreidt door openingen in muren, vloeren of plafonds waar leidingen, kabels of buizen doorheen gaan. Deze doorvoeren zijn ontworpen om te voorkomen dat vuur, rook en giftige gassen zich verspreiden van de ene ruimte naar de andere in geval van een brand. Ze zijn gebouwd met materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en die de brand vertragen of voorkomen dat deze zich verder verspreidt, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en brandbestrijding.

Waarom zijn brandwerende doorvoeringen bij bedrijven cruciaal?

De doorvoeringen in gebouwen zijn onvermijdelijk, maar vormen wel een potentieel gevaar bij brand. Gebouwen worden veelal opgedeeld in compartimenten, opdat het brandrisico in bepaalde gebouwdelen beperkt wordt. Ook worden er compartimenten gemaakt om de verspreiding van het vuur moeilijker te maken en de ontwikkeling van rook te voorkomen. Brandwerende doorvoeringen helpen bij het voorkomen van de verspreiding van brand, rook en giftige gassen door verschillende compartimenten. Dit geeft mensen meer tijd om het gebouw veilig te verlaten tijdens een noodsituatie. Daarom zijn er eisen gesteld aan het brandwerend maken van deze doorvoeringen bij bedrijven in het Bouwbesluit van 2012. Bedrijven moeten voldoen aan deze voorschriften om boetes te voorkomen en om de veiligheid van hun werknemers en bezoekers te waarborgen.

brandveiligheid
brandwerende doorvoeringen

Brandwerende doorvoeringen eisen in Bouwbesluit

In het Bouwbesluit zijn specifieke eisen opgenomen met betrekking tot brandwerende doorvoeringen. Deze eisen hebben tot doel de brandveiligheid van gebouwen te waarborgen. Brandwerende doorvoeringen moeten voldoen aan specifieke eisen met betrekking tot brandwerendheid, zoals de tijd dat ze weerstand moeten bieden tegen brand. Er wordt hierbij verschil gemaakt tussen 30 minuten weerstand en een uur weerstand tegen branddoorslag. Brandwerende doorvoeringen moeten worden getest en gecertificeerd door erkende instanties om te voldoen aan de gestelde eisen in het Bouwbesluit. Certificaten tonen aan dat de doorvoeringen zijn getest en goedgekeurd volgens de relevante normen. Het Bouwbesluit kan ook eisen stellen met betrekking tot de inspectie en het onderhoud van brandwerende doorvoeringen. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de doorvoeringen blijven voldoen aan de gestelde eisen en effectief blijven functioneren bij een brand.

Brandwerende doorvoeringen door een professioneel brandveiligheidsbedrijf

In het Bouwbesluit staat vast dat het brandwerend maken van doorvoeren door een professional gedaan moet worden, omdat er verschillende factoren bij komen kijken om de doorvoeringen op de juiste manier brandwerend te maken. Als specialist op het gebied van brandveiligheid kunt u bij FireSpec terecht voor brandwerende doorvoeringen. Onze monteurs zijn gecertificeerd en gespecialiseerd hierin. Bovendien kunnen we u ook voorzien van inspecties en advies over eventuele knelpunten. Als laatste kunt u ook bij ons terecht voor brandwerende betimmeringen en staalcoating.

brandbeveiliging
brandbeveiliging

Zo maken we brandwerende doorvoeringen

Doorvoeringen brandwerend maken gebeurt op meerdere manieren, afhankelijk van het gebouw en het type doorvoer. Denk bijvoorbeeld aan kitten, brandwerende verf of plaatsing van manchetten. Voordat we aan de slag kunnen, moeten we eerst bij uw gebouw een inspectie uitvoeren om te kijken welke techniek we moeten toepassen om uw doorvoeringen brandwerend te maken. We hebben echter voor elk materiaal de juiste oplossing.

Brandwerende coating laten aanbrengen door FireSpec

FireSpec biedt een betrouwbare oplossing voor het aanbrengen van brandwerende coating, waardoor u kunt genieten van gemoedsrust in uw bedrijfspand. Met onze expertise en hoogwaardige producten zorgen wij voor een effectieve bescherming tegen brand, waardoor de veiligheid van uw omgeving wordt gegarandeerd. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en laat uw pand beschermen door FireSpec.

Neem direct contact op